Over Wim

 
Op deze site schrijf ik over mijzelf en mijn gezin maar ook wat mij bezighoud.
Ik ben sinds 2014 gestopt met fulltime werken maar ik deed af en toe een klein project en eerlijk gezegt dat beviel uitstekend, niks moest en alles mag. Maar eind 2020 ben ik toch gestopt met mijn OV-Adviesbureau en heb ik dus tijd voor om wat vrijwilligerswerk te doen bij het Historisch Genootschap Crommenie.
Met 73 jaren jong en ruim 50 jaar getrouwd ben ik een heel gelukkig mens. Vissen, wandelen, fietsen, genealogie, schrijven, klaverjassen in de Bloesem, kadastergegevens onderhouden bij de HGC in Krommenie en luisteren naar muziek zijn nu mijn voornaamste bezigheden.
Naast onderhoud en aanvullen van deze website speur ik ook regelmatig door het wereldwijde archiefland van de genealogie op zoek naar voorouders en hun gezinsleden. Vooral ben ik opzoek naar de families Schuurman, Vorselman, de Boer, Pronk, Noom en Brussel.
In mijn database zitten inmiddels ruim 197500 personen, 36000 persoonsvermelding (geboren, overleden, begraven) 32000 relaties (huwelijken kinderen), 2500 plaatsen in diverse landen, 470000 afbeeldingen (Aktes, portretten, kranten artikelen).
Johan Michael Adam Schûrman gedoopt op 21 februari 1719 is mijn verst bekende voorvader van mijn vaders kant en Tacco Camstra uit 1310 is mijn verst bekende voorvader van mijn moederskant.
Adam Schurman doopinschrijving 1719