Hengelsport een fijne hobby

mijnvader
Het liefste vis ik met de vaste stok heerlijk naar je dobber turen en proberen te lezen wat daar onder bij het haakje gebeurt een geweldige bezigheid, hengeltje d’r in visje d’r uit drillen en kijken wat voor aardigst er nu weer spartelt.
In mijn jonge jaren was mijn vader de grote  inspirator op vis gebied, met zijn bamboehengel en later de eerste insteek holglas stok van Mitchel/Albatros, samen met zijn broers vissen bij Oost en Westgraftdijk, de ringvaart van de Wormer maar ook uitstapjes naar de Vinkeveense plassen en natuurlijk thuis in de Ringvaart. Veel van zijn manier van vissen gebruik ik anno 2023 nog steeds en het werkt.
 
 
 
 
 
mijnvader
20200811 200354 kl
In 2017, 2019 en 2022 kampioen vissen van recreatiecentrum "de Kluft" in het kanaal van Ossenzijl naar Steenwijk waar we 2 avonden vissen voor het hoogste aantal kilo's vis.
Ik was steeds de gelukkigste en behaalde daarmee het kampioensschap.

 

 

 

 

 

 

Mijn visstoel/kist en de bijzaken

Na een aantal jaren een viskruk en tuinstoel gebruikt hebben heb een Crestastoel omgebouwd en met wat aanpassing een frontbar, aasbox en tafel gemaakt. De Crestastoel was niet handig bij het vissen aan de Zaan dus maar een rive zitkist aangeschaft. Ook de opslag in de technische ruimte van mijn appartement voldeed niet geheel dus nog maar het een en ander gewijzigd. 
 
 
 
 
 

Vissen in de Zaan naast De Halm

Leuk zo samen vissen met 2 verschillende technieken.
Heerlijke visdag samen met Hennie Dijkgraaf mijn vismaat en vriend,
samen een paar leuke strijdlustige brasems, veel voorm en bliek en als verrassing een mini snoekbaarsje.

 

 

55+ vissen met hengelsport vereniging Kennemerland.

Vorig jaar belde Kees een oud collega van de NZH/connexxion mij op met de vraag of ik misschien interesse heb om aan de 55+ competitie van HVK te deelnemen, na ampel beraad zei ik ja wat dus gelijk resulteerde in een lidmaatschap van een 2e vereniging.

Het is maar goed dat gezelligheid belangrijker is dan het aantal vissen dat gevangen wordt.

De eerste wedstrijd ging het om de Many Kanonbokaal vissen in “het Stet” te Limmen een water waar weinig vis aanwezig was en totaal 5 vissen met 13 deelnemers betekent dat de meeste deelnemers een “nul” bij de vangsten kregen waaronder ik.