Genealogie / Kadastrale Atlas
Het HGC heeft een genealogie/kadaster werkgroep, die u graag op weg helpt met het zoeken naar uw stamboom of geschiedenis van uw woning of wijk. Heeft u interesse en wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met de HGC genealogie/kadaster werkgroep.
Op donderdag morgen is de werkgroep aanwezig van 9:30 uur tot 12:30 uur in Barkeloo op de Vlusch 8 in Krommenie, en de koffie staat altijd klaar.
Onze werkzaamheden bestaan uit het vastleggen van genealogische gegevens en historische kadastrale gegevens zoals de Oorspronkelijke Aanwijzende Tafel (OAT) maar ook de uitbreidingen van Krommenie tot heden ook verstrekken wij informatie en uiteraard houden we rekening met de privacy regels.
De werkgroep maakt gebruik van Haza21 en hier in kunnen alle relevante gegevens voor genealogisch en historisch onderzoek naar personen, goederen en hun onderlinge relaties worden opgeslagen in een relationele database, inclusief de bronvermeldingen. Detailgegevens worden vastgelegd in de vorm van persoonsvermeldingen en goederenvermeldingen.
Haza21 heeft ook een geografische module waarin historische geografische informatie kan worden vastgelegd zoals percelen, gebouwen, eigenaren/bewoners en afbeeldingen. Ook kaarten kunnen eenvoudig worden getekend en vastgelegd als vectorinformatie bij percelen en gebouwen en daarna in vele vormen worden weergegeven.
Vanuit onze database kunnen we allerlei genealogische overzichten en kadastrale kaarten worden geproduceerd naar tekst, pdf of html documenten.
Naast de Haza21 database beschikken we ook over een Aldfaer database met 261000 personen vooral uit de Zaanstreek.
Het Historisch Genootschap Crommenie heeft in haar bibliotheek diverse publicaties, genealogieën, stamreeksen van families uit Krommenie in zijn bezit. Van de volgende families hebben wij de stamreeks op deze website geplaatst.
We organiseren ook genealogie middagen kijk op onze agenda voor de datums.
op 23 november geven wij in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging een demonstratie over geografische informatie met gebruik van Haza21 door Wim Schuurman en Henry de Jong.