Over Wim Schuurman

Hallo, mijn naam is Wim Schuurman en ben 63 jaar oud, woonachtig in Krommenie, Ik ben ruim 40 jaar getrouwd met Tiny en samen hebben wij een  zoon Tim een fijne schoondochter Kirstenen en ook hebben wij twee kleinkinderen, Jesper en Meike.

Na mijn lagere school ben ik naar de MULO gegaan en ben ik in 1966 gaan werken in het bedrijf van mijn ouders (brandstoffenhandel). Dit was zwaar werk vooral in de winter, lange dagen van 12 tot 15 uur waren heel normaal normaal. Ook op zaterdag werd er dan flink gewerkt en op zondag de administratie. Tillen met ongeveer 35 kilo aan kolen op je nek c.q. schouders, vaak smalle steile trappen in het donker vanwege slechte verlichting en ook in de regen, sneeuw en harde wind en niet te vergeten de barre koude.

Mijn vader is in 1971 overleden en ik heb het bedrijf verlaten na een meningsverschil over hoe nu verder met de brandstoffenhandel. Ik wilde overschakelen naar meer winkelverkoop zoals artikelen voor camping en bijverwarming. Verder wilde ik de handel in butaan en propaangas versterken.

Ik heb mijn dienstplicht vervuld in 2 fasen 18 maanden totaal, na deze tijd ben ik in Krommenie gaan wonen en werkte bij de firma Knap als chauffeur tot 1973. Vervolgens heb ik 5 jaar bij Forbo-Krommenie gewerkt in een 3 ploegensysteem als voorman diepdrukker in de vinylafdeling.

In februari 1978 ben ik begonnen als buschauffeur bij de Enhabo in Zaandam en heb tegelijkertijd een aantal studies gedaan (wiskunde en vakdiploma openbaar vervoer) Deze kon ik goed gebruiken in het rooster project van UVA waarbij chauffeurs zelf hun diensten mochten samenstellen en ook de indeling van de diensten regelde. Met deze ervaringen ben ik 1989 aangesteld als roosteradviseur en in 1990 ben ik roostermaker geworden het beroep wat ik tot 31 december 2013 met heel veel plezier heb gedaan. Sinds 1 januari 2014 ben ik met pré-pensioen.

In mijn periode bij de Enhabo ben ik ook actief geweest voor de vakbond en was lid van de OR. In de OR was ik lid van de rooster- en pensioencommissie. Na mijn OR periode heb ik samen met enkele collega’s de overgang van Bedrijfspensioenfonds voor het wegverkeer en het suppletiefonds begeleid naar het SPOV in 1984.

Via de NZHvm en Connexxion, TransTec Adviseurs Openbaar Vervoer ben ik weer bij een streekvervoerbedrijf gekomen nl ARRIVA en deed ik werkzaamheden voor de vestiging Purmerend.

Na mijn hartinfarct in 2004 ben ik niet goed meer in staat om lange dagen te werken met weinig nachtrust, bewegen in de vorm van 2 uur sportschool en minimaal 2 keer per week is erg belangrijk maar kost ook energie, naast het dagelijks rondje tussen de middag samen met mijn collega is het belangrijk voor mij dat ik op tijd naar bed ga om extra belasting in de vorm van vermoeidheid te voorkomen.

In 2010 is het gelukt om de DRLG voor de vakantie gereed te hebben waardoor roosterproces in oktober gereed was. Daarna zijn we gelijk begonnen met de tender Waterland welke voor 24 december gereed moest zijn. Na een korte kerstvakantie kon ik gelijk een 4-tal grote projecten maken waaronder het IJSEI/ODE-brug en de verplaatsing van het busstation achter het Centraal van west naar oost en 2 grote stremmingen op de N 247 en de nieuwe Gouw. Dit vergde van zowel MT en VC maar vooral van mij extra inspanning. Ook hebben we in 2010 de aanbesteding van Waterland gedaan. Helaas hebben we deze niet gewonnen en ben ik van rechtswege over gegaan naar EBS.

Nu ben ik werkzaam bij EBS Public Transportation in Purmerend in de funktie van roostermaker/vervoerplanner. Maar vanwegen mijn prostaatkanker en de behandeling daarvan werkte ik nog maareen paar uurtjes r per dag.


Nu geniet ik van mijn Pré-pensioen en alle vrijheid die dat met zich meebracht.

 


 

In mijn jeugd heb ik atletiek en vooral aan honkbal gedaan, heb jaren bij Cromtigers gespeeld tot mijn enkel en knie het niet meer konden verdragen. Een groot aantal jaren ben ik trainer/coach geweest en begeleider van het eerste team. Mijn grote passie nu is zingen in het grootste gemengde koor van de Zaanstreek “Vocal Invention” waar ik al vanaf het begin lid van ben. Ook zink ik in een klein Rockkoor en bij de Senioren Rockschool.