Na het tellen van mijn werkgevers kom ik op een totaal 12 dus de uitdrukking 12 ambachten 13 ongelukken is wel op zijn plaats.

Mijn eerste job een bijbaantje was in het bedrijf van mijn ouders, zakjes kolen weg brengen in de Dapperbuurt samen met met Luuk van Swol die ook in de von Zesenstraat woonde. Het bracht ons samen heel wat extra zakcentjes op.


In augustus 1965 ging ik als kolenwerker werken in het bedrijf van mijn ouders en maakte de omschakeling mee van kolen naar aardgas, hierdoor ging mijn vader op zoek naar andere producten om te verkopen. Orders van andere kolenboeren weg brengen en ook een depot van EEMGAS een maatschappij die statiegeld loze gasflessen leverden, in enkele jaren was de Firma J. Schuurman & Zn een hoofddepot geworden en verkochten we ook gas gerelateerde artikelen in twee winkels.

 

In november 1970 werd ik opgeroepen voor mijn dienstplicht, ik kwam in Bergen op Zoom in de Cort Heyligers-kazerne en kreeg een opleiding voor 3 en 6 tonner chauffeur.

In het voorjaar van 1971 werd mijn vader ernstig ziek en kreeg ik uitstel van eerste oefening, dus vervolgde ik mijn werkzaamheden als kolenwerker/chauffeur.